Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ;

Επειδή πολλοί είτε λόγω ...ανωτέρας θολοκουλτούρας, είτε λόγω αμάθειας (όχι κατ' ανάγκην ακαδημαϊκής), είτε λόγω αφέλειας, δεν μπορούν να δουν πρός τα που πάει το πράγμα να τους βοηθήσω εν συντομία..

Τα πολύ σκληρά εισπρακτικά μέτρα, έχουν ένα μεσοπρόθεσμο σκοπό. Εξηγούμαι: όταν οι φόροι και τα χαράτσια είναι βαριά, τα έσοδα, πέφτουν έξω, διότι ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει. Οι περισσότεροι φοροδιαφεύγουν αναγκαστικά γλυτώνοντας καμμιά αποδειξούλα, νομίζοντας ότι θα σωθούν και θα επιβιώσουν.

ΑΥΤΟΙ, θα μας λένε συνέχεια ότι τα έσοδα έχουν πέσει έξω. Και έτσι θάναι, ΔΙΟΤΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ...

Ηδη έχει πέσει στο τραπέζι η έξυπνη κάρτα.. Σήμερα, αν δεν κάνω λάθος, συναλλαγές πάνω από 1500 ευρώ γίνονται μόνο διατραπεζικά (κάρτες, web banking, κλπ). ΦΕΤΟΣ, το όριο θα κατέβει στα 300. Και του χρόνου ακόμα λιγότερο. Επίσης, κρατείστε ότι θα δηλώσουμε όλοι, τις καταθέσεις μας και τις οικονομίες μας στο Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο. ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ θα είναι ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ και να το αντικαταστήσουν με την ΚΑΡΤΑ. Ετσι, η φοροδιαφυγή θα είναι αδύνατη, διότι όλα πλέον θα είναι απλά: μια απλή λογιστική πράξη: έσοδα-έξοδα.

ΟΜΩΣ, Οι κάρτες του αμέσου μέλλοντος θα είναι πιο έξυπνες απο τις τωρινές. ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στο σύστημα. Για παράδειγμα, θα διαβάζουν όχι μόνο τιμές, αλλά ΚΑΙ ΤΙ ΑΓΟΡΑΣΕΣ. Οπότε, θα αγοράζεις ένα βιβλίο του Bakunin και αμέσως θα χαρακτηρίζεσαι "αναρχικός" από το σύστημα, θα αγοράζεις τον "ΣΤΟΧΟ" και θα καταχωρείσαι ώς ακροδεξιών πεποιθήσεων κλπ. Θα ξέρουν τις διατροφικές σου συνήθειες, το που είσαι (αν και αυτό το ξέρουν από τώρα!), πότε πέρασες από τα διόδια, ποιές ταινίες βλέπεις στον κινηματογράφο, πόσο πίνεις, κλπ.

ΑΥΤΟ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ. Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ. Εξαθλιωμένοι δε ταυτόχρονα από τα οικονομικά βάρη, θα μετατραπούμε σε πραγματικούς ΣΚΛΑΒΟΥΣ-ΡΟΜΠΟΤ.

Τώρα, πάμε στα χειρότερα. Ναι, υπάρχουν και χειρότερα. Μετά από λίγο, θα ανακαλύψουν ότι οι κάρτες, κλέβονται, χάνονται, χακεύονται. Και τότε θα "εμφανιστεί" η φαεινή ιδέα! Το ΤΣΙΠΑΚΙ. Το εμφυτεύσιμο υποδορίως τσιπάκι, θα είναι η "ΛΥΣΗ" γιά όλα: με την παλάμη σου, θα ανοίγεις την πόρτα του σπιτιού σου, θα ξεκλειδώνεις το αυτοκίνητό σου (αν εχεις!), θα πληρώνεις παντού, χωρίς τον κίνδυνο να σε κλέψουν! ΤΙ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΛΥΣΗ!

Αν τώρα αυτά τυχαίνει και τα έχει πεί ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη, 20 αιώνες πριν και οι πατέρες της Ορθοδοξίας {ότι δηλαδή όποιος δεν έχει το ΧΑΡΑΓΜΑ στην παλάμη ή το μέτωπο (η αναγνώριση της ίριδας;) ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ή ΝΑ ΠΩΛΗΣΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ}, έλα μωρέ, αυτά είναι παραμύθια για θρησκόληπτους και για κάτι ανοργασμικές αξύριστες κυράτσες που γυρνάνε κραδαίνοντας τον Σταυρό στο χέρι...
Αντε ρε, με τις θεωρίες της Νέας Τάξης.. καραγκιοζιλίκια.

Ας δούμε μια 20λεπτη ταινιούλα. Είναι χαρακτηριστική. Α! και να βάλω και τον πνευματώδη Πανούση. Αλήθεια, λές ρε συ νάναι κι ο Πανούσης θρησκόληπτος και ευκολόπιστος με το παραμύθι της ΝΤ; Μπά! λές;;

Καλή Διασκέδαση.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου