Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΕΙ ΣΤΗ ΝΕΣΤΑΝΗ. Μερικές σκέψεις ενόψει των Ευροεκλογών...

Προχθές την Κυριακή, έκανα ποδήλατο με τον μικρό μου γιό τον Φίλιππο στο χωριό. Ηταν απόγευμα. 2 αυτοκίνητα σταματούν στον κεντρικό δρόμο και κατεβαίνουν οι επιβάτες και αρχίζουν αφισοκόλληση. Κάνω πιο κοντά να δω και βρίσκω γνωστούς φίλους. Οι άνθρωποι ήρθαν στο χωριό για να μοιράσουν προεκλογικό υλικό του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των επερχόμενων ευροεκλογών. Ηταν μια μικρή ευκαιρία να μιλήσω μαζί τους.

Τους εξέφρασα τις απόψεις μου. Η αλήθεια είναι ότι τις εξέφρασα σε λίγο έντονο τρόπο λόγω συσσωρευμένης αγανάκτησης και πικρίας. Και εξηγώ γιατί: Χρόνια είναι γνωστές οικογενειακώς οι προοδευτικές απόψεις της οικογενείας μου. Προσωπικά θυμάμαι με νοσταλγία την εποχή του ΚΚΕεσ και του μακαρίτη Οθωνα, ένα όμορφο κλίμα στο οποίο δυστυχώς εγω δεν μπορούσα να συμμετέχω φανερά σαν μαθητής της Στρατιωτικής Ιατρικής τότε.. Βλέπετε, η Δεξιά είχε απλωμένα καλά τα πλοκάμια της και στη Σχολή, είχα φάει ουκ ολίγο κυνήγι από παρανοϊκούς "δεξιούς" αλλά και ναζί! Είχα φίλους όμως στον Ρήγα και εκτός από ΠΑΣΟΚ ήμουνα και ψηφοφόρος του ΚΚΕεσ για ένα φεγγάρι (τώρα μπορώ να το εξομολογηθώ!). Ο Λεωνίδας Κύρκος, ήταν τότε κάτι σαν θεός μας θυμάμαι! Ηταν τότε που ο Ρήγας είχε την Ελληνική σημαία στο σήμα του...

Η άποψή μου λοιπόν (που την εξέφρασα στους συντρόφους εκείνους) είναι ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις, τώρα που ο κόσμος διψάει για τίμιους σοσιαλιστές (πάντα πίστευα ότι ο Ελληνικός λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία είναι προοδευτικός), τώρα που ο Γιωργάκης δεν πείθει, τώρα που το ΚΚΕ χάνει το τρένο για άλλη μια φορά με τις σταλινικές του εμμονές και τις γνωστές "ξύλινες" ορολογίες του, τότε θα ανέβαζε το ποσοστό του σε πρωτόγνωρα ύψη! (πολύ ψηλότερα από το περσινό 18% που ας αναρωτηθούν γιατί ξεφούσκωσε).

Ποιές είναι κατά τη γνώμη μου αυτές οι κινήσεις:

1. Αμεση απαλλαγή από τα γελοία γκρουπούσκουλα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Ψευτοσκοπιανοί "οικολόγοι", αριστεριστές, ψιλοαναρχικοί, πουλημένοι "καθηγητές" Πανεπιστημίου και λοποί να απομακρυνθούν άμεσα.

2. Αλλαγή πλεύσης στο Μακεδονικό ζήτημα. Καλό το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, αλλά OXI αναγνώρισή του σε αυτούς που ΚΛΕΒΟΥΝ την ιστορία ενός καλοπροαίρετου γείτονα, OXI όταν ΠΑΣΙΦΑΝΩΣ το Σύνταγμά τους υποκρύπτει αλυτρωτικές διαθέσεις και ΟΧΙ όταν υστερικά εκφράζουν εθνικιστικό λόγο και κάνουν εθνικιστικά καραγκιοζιλίκια (τα ξέρουμε όλοι, μη τα αναφέρω ξανά).

3. Να δηλώσει σαφώς ότι ΝΑΙ ΜΕΝ υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, φυσικά και είναι συνάνθρωποί μας με ίδια δικαιώματα όπως όλοι, αλλά ΟΧΙ στους γάμους τύπου Τήλου, ΟΧΙ στον βιασμό της φύσης που μας θέλει να αναπαραγόμαστε και να πληθυνόμαστε, ΟΧΙ στην ΑΝΑΓΩΓΗ τους σε ΠΡΟΤΥΠΑ για τα παιδιά μας με τη συνεχή προβολή τους και ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ των κάθε είδους "αυτοξεφτιλιζόμενων Βαλλιανάτων". Στο ιατρείο μου εχω αρκετούς ασθενείς οι οποίοι μου δηλώνουν τις ομοφυλοφιλικές τους προτιμήσεις. Πάντα -όταν έχω την ευκαιρία- συζητώ με τους ασθενείς μου και φυσικά και με αυτή την κατηγορία των συνανθρώπων μας. ΚΑΝΕΙΣ δεν συμφωνεί με τον "γάμο" και φυσικά ΚΑΝΕΙΣ δεν θεωρεί ότι εκπροσωπείται από τον κο Βαλλιανάτο. Πρόκειται για σοβαρούς ανθρώπους που απεναντίας ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ για όσα τραγελαφικά συμβαίνουν και προβάλλονται εν ονόματι της "προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων" (gay parades κλπ).

4. Να μας κάνει ξεκάθαρη ΠΟΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ζητάει. Διότι εγώ το μόνο που βλέπω, είναι μια συνεχής (και λανθασμένη στη βάση της) "υπεράσπιση" των ΛΑΘΡΟμεταναστών. Αν είναι δυνατόν, αντι να εναντιωνόμαστε στον ύπουλο ρόλο της διεθνούς συμμορίας που ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ τους ανθρώπους αυτούς, τους τάζει ψεύτικες ελπίδες και τους στέλνει στην αγκαλιά ξένων ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ κρατών (διαλύοντας ταυτόχρονα και τα εργατικά κινήματα στις χώρες αυτές!), να θέλουμε να τους "κρατήσουμε" όλους εδω, στην "στοργική" αγκαλιά της ψωροκώσταινας! Δεν βλέπετε κύριοι ότι οι δομές μας δεν αντέχουν άλλο; Τα νοσοκομεία έπηξαν (ήταν στραβό το κλήμα, τόφαγε κι ο γάιδαρος), οι συγκοινωνίες φράκαραν, στις πλατείες και τα χωριά μας δεν ακούς πλέον ελληνικές κουβέντες, η φυματίωση και τα άλλα λοιμώδη θερίζουν, στην Τρίπολη ήρθαν και τα μαχαιρώματα, και ΕΜΕΙΣ αγρόν αγοράζουμε... Πρόσφατα είχα πάει στο DUBAI για ένα συνέδριο. Οι Αραβες έχουν κτίσει "παλάτια στην άμμο" στην κυριολεξία βασιζόμενοι σε ορδές εξαθλιωμένων Ινδών και Πακιστανών που δουλεύουν στη χώρα αυτή έναντι του σοκαριστικού ποσού των 100€ το μήνα! Αρχοντες λοιπόν είμαστε οι φτωχοί Ελληνες μπροστά στους ζάμπλουτους εκμεταλλευτές Αραβες...

Οσο ο κόσμος βλέπει την Αριστερά να ασχολείται περισσότερο με τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και των λαθρομεταναστών ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ τα δικά του, τόσο η Αριστερά θα καθηλώνεται στο 5% του ΣΥΡΙΖΑ και το 8% του ΚΚΕ...

5. Τέλος, απαιτείται περισσότερος σκεπτικισμός για την "Ενωμένη Ευρώπη" και τον πασιφανή πλέον ρόλο της σαν νεροκουβαλητή της Νέας Τάξης και των ιμπεριαλιστών - δολοφόνων της νεοταξικής ελίτ.

Ξέρω ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και φωνές σαν τη δική μου, ιδιαίτερα μέσα στο λαό. Μπορεί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να τις αφουγκραστεί; Φοβούμαι πως όχι...

ΥΓ. Με πικρία θα αναφέρω και το εξής χαρακτηριστικό. Οταν σε γνωστό συνάδελφο, που ανήκει ενεργά στον ΣΥΡΙΖΑ, "τόλμησα" να αναφέρω τις απόψεις μου για το Σκοπιανό, έσπευσε να με κατακεραυνώσει: "Ε, στρατιωτικός είσαι, άρα συντηρητικός" ! Το είπε κομψά: πάλι καλά που δεν με είπε και φασίστα!

4 σχόλια:

  1. Φιλε μου
    ημουνα στελεχος του κκε εσωτερικου και του συνασπισμου απο 1974-1993.
    Γραμματεας του ρηγα φεραιου Αμπελοκηπων Θεσσαλονικης 1977-79.
    Συμφωνω σε οσα αναφερεις.Για αυτο το λογο αποχωρησα.
    Ο συνασπισμος απωλεσε τον πατριωτισμο του.
    Οταν συνεληφθην με τον νομο για παρανομη αφισοκολληση
    ειχα στα χερια μου αυτην την αφισα με τις δυο σημαιες (για αυτην που αναφερεσαι )και εγραφε
    "ο ελληνικος δρομος για τον σοσιαλισμο".
    Και σημερα πολλοι συντροφοι καταληξαμε, μη υπαρχοντος πατριωτικου αριστερου κομματος ,στον ΛΑ.Ο.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας ελπίσουμε η αποτυχία στις εκλογές να φέρει ζυμώσεις.. Αν και δεν το βλέπω πολύ πιθανό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να τα χαίρεστε τα αριστερά κόμματα που φτιάξατε εσείς οι προηγούμενες γενιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργο, δεν έχεις και πολύ άδικο. Ας ελπίσουμε να φτιάξει η δικιά σας γενιά καλύτερα κόμματα και μια καλύτερη κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή