Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Η ιστορική εφημερίδα "ΝΕΣΤΑΝΗ" τώρα σε ψηφιακό αρχείο !!


Με υπερηφάνια σας ανακοινώνω ότι ένα παλιό μου όνειρο, βαίνει στην τελική πραγμάτωσή του: η ψηφιοποίηση των φύλλων της εφημερίδας "Νεστάνη" ολοκληρώνεται στις επόμενες ημέρες. Η ιστορική εφημερίδα -έργο ζωής του πατέρα μου Δημοσθένη Κ. Βέρρου και του Αλέκου Παπαγιάννη- με 22 χρόνια ζωής, έπρεπε με κάποιο τρόπο να "βγεί" στο διαδίκτυο. Ολα τα φύλλα από το πρώτο μέχρι και το προτελευταίο, τα πήρα από το αρχείο του πατέρα μου και τα έδωσα για σκανάρισμα. Δεν φτάνει όμως αυτό. Τα φωτογραφικά αρχεία, θέλουν επεξεργασία (δικιά μου!) και μετατροπή σε pdf. ΗΔΗ, ΤΑ 20 ΠΡΩΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ. Σταδιακά θα ανεβάζω και τα υπόλοιπα, με μια λογική καθυστέρηση (για ευνοήτους λόγους: οικονομικά, συνδρομές κλπ) . Υπολογίζω ότι μέχρι τέλη Ιουνίου, θα έχει ολοκληρωθεί το ανέβασμα και θα είναι διαθέσιμα ΟΛΑ τα φύλλα, εκτός από αυτά των τελευταίων 12-18 μηνών.

Θα ήθελα εδώ, να ευχαριστήσω τον Γιώργο Ρούνη για την πολύτιμη βοήθειά του.

Φυσικά η ευγενής αποστολή της συνδρομής των αναγνωστών της εφημερίδας, δεν μπορεί να σταματήσει, μιας και τα έξοδα της εφημερίδος είναι αρκετά και δεν επιτρέπουν την έκδοσή της χωρίς την βοήθειά σας.

Ηδη, έχω αναρτήσει στην αριστερή σελίδα του blog το frame ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ "ΝΕΣΤΑΝΗΣ". Από εκεί, καταλήγετε στο αρχείο, όπου μπορείτε να κατεβάζετε όποιο φύλλο θέλετε. Δυστυχώς δεν βρήκα τρόπο να μπορούν να γίνονται αναζητήσεις στα αρχεία με λέξεις -κλειδιά. Ηταν τεχνικώς αδύνατο. Ομως, έστω κι έτσι, νομίζω ότι είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια αυτή, κι αυτό θα το δείξει πιστεύω ο καιρός...
Περιμένω απορίες και σχόλια αν υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου