Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Νέο χτύπημα στην Υγεία - Η "αρνητική" λίστα φαρμάκων

Τα πράγματα χειροτερεύουν στον χώρο της Υγείας. Στις 2 Μαΐου, το Υπουργείο Υγείας έθεσε σε εφαρμογή την περίφημη "αρνητική" λίστα φαρμάκων. Πρόκειται για ένα ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΕΣΤΑΤΟ κατάλογο με φάρμακα που πλέον ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝΤΑΙ και οι ασφαλισμένοι θα τα πληρώνουν από την τσέπη τους!!! 


Οταν πριν καιρό έλεγα ότι μαύρες μέρες έρχονται, κάποιοι έσπευσαν να με χαρακτηρίσουν συντεχνιακό. Δεν είναι ότι στη λίστα υπάρχουν μόνο φθηνά φάρμακα του ενός και δύο ευρώ. Εχουν προστεθεί φάρμακα πολύ ακριβότερα! Τρανταχτό παράδειγμα η περίπτωση των δερματολογικών φαρμάκων: Οι επικίνδυνοι αυτοί "υπεύθυνοι" ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ που χρησιμοποιούμε εμείς οι δερματολόγοι. Και άλλες ειδικότητες όπως ΩΡΛ, Πνευμονολόγοι κλπ, έχουν πληγεί, αλλά το "μακελιό" που έγινε στα δερματολογικά φάρμακα δεν περιγράφεται! Ας δούμε το παράδειγμα της ακμής. Η ακμή είναι ένα σημαντικό εφηβικό πρόβλημα, που μπορεί ακόμα και να οδηγήσει σε κατάθλιψη ή και απόπειρα αυτοκτονίας. Μπορεί πιο συχνά να αφήσει δύσμορφες ουλές στο νεανικό πρόσωπο. Αποτελεί σημαντικό μερίδιο των ασθενών ενός δερματολογικού ιατρείου και αφορά την πλειοψηφία των οικογενειών! Ε, λοιπόν, στη λίστα αυτή της ντροπής, μπήκαν ΟΛΑ ΤΑ φάρμακα της θεραπείας της ακμής! Αντιβιοτικά, ρετινοειδή, συνδυασμοί τους, ΟΛΑ θα τα πληρώνει ο δόλιος ο γονιός από την τσέπη του! Μιλάμε για μια σημαντική επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού, μιας και μέσα εκεί υπάρχουν κρέμες που κοστίζουν μέχρι και 40 ευρώ!


Ολος ο ιατρικός κόσμος απορεί για το σκεπτικό με το οποίο καταρτίστηκε η λίστα αυτή. Σήμερα έλαβα ενημέρωση από την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ), το μείζον επιστημονικό συνδικαλιστικό όργανο της χώρας μας, η οποία ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ότι ΟΥΔΕΜΙΑ γνώμη της ζητήθηκε ποτέ από τον ΕΟΦ για το περιεχόμενο της λίστας! Δηλαδή, προσπαθείστε να καταλάβετε τι γίνεται: ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΦΑΡΜΑΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΣ... ΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ στην ουσία ΑΠΟΦΑΣΗ!!!!

Αυτό και μόνο δείχνει πολλά για το που βαδίζουμε. Θα μπορούσε κάποιος κακοπροαίρετος, και θέλω να τον προλάβω, να πεί ότι, γιατρέ, άσε, νοιάζεσαι για την πελατεία σου που θα μειωθεί. Σπεύδω να απαντήσω ότι το παράδειγμα της ακμής δεν το έφερα τυχαία. Ο γονιός θα το πάει το παιδί του στον γιατρό ΠΑΣΕΙ ΘΥΣΙΑ. Ο ίδιος μπορεί να αναβάλλει τον έλεγχο της ψωρίασής του, όμως το παιδί του θα το πάει. Και τα περισσότερα δερματολογικά φάρμακα αφορούν την ακμή του έφηβου και μάλιστα φάρμακα που είναι ΑΚΡΙΒΑ!


Γι αυτό και νάναι βεβαία η κυβέρνηση ότι ΟΥΔΕΙΣ σοβαρός (επαναλαμβάνω, σοβαρός) ιατρός θα συμβληθεί με το υπερταμείο του ΕΟΠΥΥ που σχεδιάζουν με μισθό γελοίο. Διότι αν οι γιατροί συμβληθούν, θα ολοκληρωθεί η σχεδιαζόμενη "γενοκτονία" του Ελληνικού λαού: στους εξαθλιωμένους ασφαλισμένους θα προστεθούν και εξαθλιωμένοι γιατροί. Και υγεία χωρίς γιατρούς δεν υπάρχει. 

Ας το καταλάβουν πριν είναι πολύ αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου