Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Η πλατεία της Κάτω αγοράς: τι μέλλει γενέσθαι;

Ηταν καιρός πιά να γκρεμιστεί το αίσχος αυτό που αμαύρωνε την εικόνα του κέντρου της πόλης. Το ερώτημα που τίθεται τώρα, είναι ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ;

Το ιδανικό για μένα είναι ο συνδυασμός ΑΛΣΥΛΛΙΟΥ και ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΕΩΣ. Επειδή όμως μένω και εργάζομαι δίπλα, ξέρω, ότι υπάρχει ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ στο υπέδαφος. Αν η υπερνίκηση αυτού του εμποδίου έχει τεράστιο κόστος, τότε ας εγκαταληφθεί η ιδέα. ΑΝ όμως το κόστος δεν είναι απαγορευτικό, να το σκεφτεί ο Γιάννης ο Σμυρνιώτης πιο προσεκτικά. Ας μείνει και 2 χρόνια έτσι σαν ΔΩΡΕΑΝ υπαίθριο parking, μέχρι να μαζευτούν τα λεφτά. Αξίζει τον κόπο. Αλλοιώς, αναρωτιέμαι, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να εκμεταλλευτούμε το νερό αυτό αντί να κλέβουμε από το Σάγκα και τη Νεστάνη; Πάντως αν δείτε, όπως λειτουργεί τώρα σαν ελεύθερο πάρκινγκ, εξυπηρετεί πολλούς επαγγελματίες της περιοχής και απο πλευράς εξυπηρέτησης είναι χάρμα!

Ομως αυτό που είναι ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ, είναι να δημιουργηθεί ΕΝΑ ΑΛΣΥΛΛΙΟ. Ενας χώρος με ΠΟΛΥ ΠΡΑΣΙΝΟ, που τόσο λείπει από την Τρίπολη. Ρίξτε μια ματιά στο GOOGLE:Το μόνο πράσινο που θα δείτε είναι εκεί, στην Πλατεία Αρεως! ΟΛΗ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ Τρίπολη, μια μάζα από ΜΠΕΤΟΝ!
Ακουσα και μια ιδέα (από ανεύθυνους θα ρίχτηκε) για Παραδοσιακή αγορά κλπ. Προφανώς αυτοί που το σκέφτηκαν δεν κατάλαβαν ότι εχουμε μπεί σε μια περίοδο ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ και μια τέτοια σχεδίαση θα ήταν σίγουρα αποτυχημένη.

Ελπίζω επίσης ότι ο όλος χώρος δεν θα μετατραπεί σε Εξάρχεια με μπαρ και ταβέρνες και τραπεζάκια έξω να γεμίζουν την πλατεία. Εχουμε τέτοια στην Πλ. Αρεως που ετοιμάζεται.
Αλλά ούτε και να φυτευτούν προχείρως 5-10 δέντρα και να μπεί και κανα συντριβάνι αντιαισθητικό όπως το έκτρωμα της Πλ. Αγ. Βασιλείου που έχει καταντήσει ...ουρητήριο.

ΑΡΑ ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ είναι: ΑΛΣΥΛΛΙΟ + ΥΠΟΓΕΙO PARKING. Το πρώτο θα δίνει ανάσες ζωής και αισθητικής απόλαυσης στην μπετοπνιγμένη Τρίπολη και το δεύτερο ανάσες ζωής στους επαγγελματίες της περιοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου