Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΒΛΑΧΟΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ... και λοιπές Αχαριστίες

Εμβρόντητος έμεινα σήμερα όταν κάπου άκουσα ότι ο Δήμαρχος Τσαγκούρης ετοιμάζει μια εκδήλωση για να τιμήσει ένα συμπατριώτη γιατρό ο οποίος λέει έγινε καθηγητής!


Κάτι περισσότερο κενό δεν έχω ακούσει! Μπράβο και συγχαρητήρια στον άνθρωπο (όποιος και ναναι αυτός), ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙΣ ΕΚΕΙ. ΑΠΟΡΩ πραγματικά γιατί θα πρέπει να τιμηθεί κάποιος επειδή έγινε καθηγητής (και μάλιστα στην Ελλάδα). Τότε να τιμηθώ κι εγώ που ήμουνα Δντης στο 411 Στρ. Νοσοκομείο και ο γείτονας που έχει 10 μεταπτυχιακά.


Η εκδήλωση θα γίνει με λεφτά του κόσμου, θα τυπωθούν προσκλήσεις προφανώς, μπορεί να υπάρχει και καμμια δεξίωση, θα ...φουσκωθεί και λίγο το ποσό, θα τα χρεωθεί προφανώς η ΤΕΔΚΑ και κατ´ επέκτασιν το ΔΗΜΟΣΙΟ ταμείο.


Αλλά αυτή είναι η νοοτροπία της βλαχιάς. Φανταστείτε όλες οι ΤΕΔΚ να τιμούσαν όλους όσους έχουν ακαδημαϊκούς τίτλους τι θα γινόταν (ειδικά στην ..Ελλάδα)!


Αυτή είναι η μία άποψη. Η άλλη είναι η εξής: μου εκανε εντύπωση και η είδηση ότι επίκεινται πριν τελειώσει ο χρόνος και τα εγκαίνεια των σπηλαίων του Κάψια. Εν μέσω χειμώνος και παραμονών Χριστουγέννων! Αν αληθεύει, τότε συνδυαζόμενο με την παραπάνω εκδήλωση, ένα πράγμα μας φέρνει στο μυλαό: Πρέπει να ΦΑΓΩΘΟΥΝ όσα λεφτά απέμειναν στα δόλια μας ταμεία.


Κάποιος κακοπροαίρετος θα έλεγε ότι μιλάω προσωπικά και από ζήλεια. Σας διαβεβαιώ πως όχι. Τον συνάδελφο γιατρό είπα ειλικρινά ότι ούτε που τον ξέρω και δεν είναι να το πάρει κάποιος προσωπικά το θέμα.


Αλλά μου ήρθε στο μυαλό μια άλλη "πονεμένη" ιστορία που έχει σχέση με αυτά που λέμε. ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ, τον Δημοσθένη Βέρρο. Βλέποντας παλιά τον Προοδευτικό Σύλλογο να τιμά κάποια πρόσωπα που μπορεί μεν να πρόσφεραν στο χωριό, αλλά φυσικά ΚΑΝΕΝΑ δεν έχει φτάσει την πολύχρονη προσφορά του Στρατηγού, ερώτησα κάποτε τον Τσαγγούρη: "Γιώργο, ο Στρατηγός έχει ανοίξει με την ΜΟΜΑ τον δρόμο προς τις Καρυές. Οι Αργίτες τον ασφαλτόστρωσαν κι εμείς κάνουμε 4χ4 (όχι ότι δεν μου αρέσει!). Δεν θα ήταν ωραίο να κάνουμε μια σεμνή τελετή να δώσουμε συμβολικά και το όνομά του Στρατηγού στον δρόμο και ταυτόχρονα να τιμηθεί και για την πολύχρονη προσφορά του στον τόπο;" Ακόμα περιμένω απάντηση.


ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ και πείτε μου ΑΝ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ : Ο Στρατηγός ο Βέρρος που έκανε διάσημη την Νεστάνη σε όλη την Ελλάδα, που εξυπηρέτησε ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ όσο κανένας άλλος τους συμπατριώτες του, 86 ετών πλέον, θα φυγει κάποια στιγμή απο τη ζωή ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΤΙΜΗΣΕΙ για την τεράστια προσφορά του στην Αρκαδία!!!!


Αντίθετα όλα τούτα τα χρόνια βλέπουμε φιέστες και να γίνεται μια απίστευτη παρέλαση φελλών οι οποίοι γλύφουν ο ένας τον άλλοκαι λυμαίνονται τα λεφτά του λαού..


ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ. BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

3 σχόλια:

  1. Μη στενοχωριέσαι γιατρέ. Θυμήσου τον Αίαντα που τον σκότωσαν και είπαν ότι αυτοκτόνησε. Θυμήσου τον Αισχύλο που τον έστειλαν εξορία. Θυμήσου τον Ευριπίδη που τον έριξαν στα σκυλιά. Θυμήσου τον Σοφοκλή που τον σκότωσαν και είπαν ότι πνίγηκε με μία ρόγα σταφύλι. Θυμήσου τον Θεμιστοκλή που τον κατηγόρησαν για προδοσία και τον εξόρισαν. Θυμήσου τον Αριστοτέλη που τον ανάγκασαν να αυτοεξορισθεί. Θυμήσου το μαρτύριο του Παυσανία. Θυμήσου τον Σωκράτη. ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχεις απόλυτο δίκιο. Ετσι είναι η Ελλάδα. Τα τρώει τα παιδιά της.
    Δεν στεναχωριέμαι, είμαι γεμάτος θυμό για αυτά που γίνονται.

    Τα ίδια έβλεπα και στο Στρατό γι αυτό και παραιτήθηκα. Οι φελλοί επέπλεαν, το γλύψιμο έδινε κι έπαιρνε, αναξιοκρατία ...αηδιαστικά πράγματα..

    Εγω πάντως φίλε μου το έχω πάρει απόφαση ΚΙ ΑΣ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΩ: ΘΑ ΜΙΛΑΩ ευθέως. Κι όποιος γουστάρει.

    Πρέπει να γίνουμε πολύ αυστηροί με όλους αυτούς, αλλοιώς τη χάσαμε τελείως τη μπάλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει να καταργηθεί η ατιμωρησία στους μεγάλους σε ηλικία. Πρέπει να σταματήσουν να εκδίδονται συγχωροχάρτια. Οι δημόσιοι λειτουργοί πρέπει να έχουν σώας τας φρένας• μα ποιός θα τους κρίνει και με ποία κριτήρια; Το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό και επικρατεί η δουλοπρέπεια μέσα στις ψυχές μας. Αποκαλούμε τους Αμερικανούς πουριτανούς αγνοώντας ότι οι Αμερικανοί μόνον πουριτανοί δεν είναι στην προσωπική τους ζωή ΑΛΛΑ απαιτούν αυτός που θα εκλεγεί να είναι πουριτανός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή