Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Η διεκδίκηση της δημόσιας γής στη Νεστάνη από τη Μητρόπολη



Μαχητικότατοι οι βουλευτές του ΚΚΕ (σε αντίθεση με τους ντόπιους Νεοδημοκράτες και ΠΑΣΟκτζήδες που ποιούν την νήσσαν), συνεχώς επαναφέρουν το θέμα στη Βουλή. Ας ελπίσουμε να γίνει κάτι.

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ":


"Γιατί δεν έγινε η οριοθέτηση των εκτάσεων της περιοχής"

Για τις εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων που διεκδικεί η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας στην περιοχή Νεστάνης κάνει λόγο Ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ στις 28 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα η Ερώτηση αναφέρεται στη γνωστή διένεξη των κατοίκων της περιοχής με τη Διοίκηση του Μοναστηριού της Γοργοεπηκόου για την εκμετάλλευση συγκεκριμένης πηγής απο ιδιωτική εταιρεία με τίτλο "Ιερές επιχειρήσεις".

Ερώτηση
Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος χωροταξίας & Δημοσίων Έργων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Αμφισβήτηση του δημόσιου χαρακτήρα χιλιάδων στρεμμάτων δημόσιας γης του Δ.Δ. Νεστάνης του Δήμου Μαντινείας Νομού Αρκαδίας

Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι κάτοικοι του Δ.Δ.Νεστάνης του Δήμου Μαντινείας Νομού Αρκαδίας, είναι αντιμέτωποι με την Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας που διαχειρίζεται τη Μονή Γοργοεπηκόου, όπου διεκδικεί χιλιάδες στρέμματα δημόσιας γης στην περιοχή τους.
Στις διεκδικούμενες εκτάσεις βρίσκεται και πηγή νερού, ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες λειψυδρίας, που η Μητρόπολη θέλει να εμπορευτεί και ήδη έχει ξεκινήσει σχετικές διαδικασίες με ιδιώτες.
Οι εκτάσεις που διεκδικεί η Μητρόπολη Μαντινείας αποτελούν αναμφισβήτητη ιδιοκτησία του Δημοσίου και αναφέρεται ρητώς στην απόφαση 70/1933 του Διοικητικού Δικαστηρίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί

- Γιατί μέχρι τώρα το Δημόσιο δεν έχει οριοθετήσει τις εν λόγω εκτάσεις και γιατί δεν πραγματοποιήθηκε από το Δασαρχείο η προγραμματισμένη για τις 6/1/2009 οριοθέτηση.
- Τι θα πράξει στο άμεσο μέλλον για την επίλυση του προβλήματος.

Οι Βουλευτές
Νίκος Καραθανασόπουλος
Διαμάντω Μανωλάκου
Νίκος Μωραίτης
Σπύρος Χαλβατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου