Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Με μεγάλη έκπληξη πριν από λίγο άκουσα στον ΣΚΑΙ τον ΠΑΣΧΟ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ (ναι!) να λέει ότι μια εντυπωσιακή, ογκώδης διαδήλωση διαλύθηκε εξ´ αιτίας κάποων μπαχαλάκηδων και ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ! Διαπίστωσε ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ, ότι ενω οι ακροδεξιοί (έτσι απεκάλεσε το πλήθος στην πάνω πλατεία) ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ τις διαμαρτυρίες, κάποιος "βιότοπος" του ΣΥΡΙΖΑ, με κουκούλες άρχισε το μπάχαλο... Και επανέλαβε, "καιρός να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους¨. Μάλιστα, είπε, καιρός να τελειώνει το παραμύθι ότι ασφαλίτες καί ακροδεξιοί υποκινούν τους μπαχαλάκηδες..

Δεν ζω στην Αθήνα για να έχω την εμπειρία, υποψίες έχω όπως όλοι, αλλά όταν ενα άτομο γνωστό για τις νεοταξίτικες ιδέες του και το μίσος του για τους "ακροδεξιούς" κάνει τέτοιες παραδοχές, τότε ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ, διότι εκτός όλων των άλλων, ΑΠΕΚΑΛΥΨΑΝ ξεκάθαρα ποιοί συνωμοτούν αντεθνικά και χαφιεδίστικα. Και κατά τη γνώμη μου είναι οι ΣΥΝΙΣΤΏΣΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ. Συνιστώσες "αντιρατσιστικές", διαβρωμένες από πράκτορες σκοπιανούς, τούρκους, ισραηλινούς. Οι συνιστώσες που προκάλεσαν και την πρόσφατη διάσπαση και την αποχώρηση του Κουβέλη. Οι συνιστώσες που κάνουν ότι θέλουν τον πανηλίθιο Τσίπρα. Θυμάμαι μια τέτοια, την ¨Οικολογική Παρέμβαση¨ με το σήμα της υπέρ της ονομασίας της "Μακεδονίας".

Φίλοι, οι ώρες είναι κρίσιμες. Ζούμε ιστορικές στιγμές. Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΛΙΟΡΚΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ!!!! Για σκεφτείτε το λίγο!

Αν είμαστε ειλικρινείς, ΚΑΝΕΙΣ, δεν μπορεί να λύσει το σημερινό ιστορικό παζλ. Χρεωκοπία ή ευρώ; Το ξέρετε πολύ καλά μερικοί ότι κάποιες φορές αγανακτούσα κι εγω και έλεγα "καλύτερα χρεωκοπία και δραχμή". Θα υποφέραμε λίγα χρόνια και μετά θα βρίσκαμε το δρόμο μας. ΠΟΤΕ όμως; Και με τις αλλαγές στα συνορά μας; Εχουμε Αλβανούς, Τούρκους, Σκοπιανούς... Εκατομμύρια "εισβολείς" λαθρομετανάστες... Και οι γονείς μας που θα πεθαίνανε αδικα απο την έλλειψη περίθαλψης; Τα παιδιά μας που θα χάνανε το τραίνο της μόρφωσης; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!

Χρειάζεται να πέσουν οι τόνοι και ψύχραιμα να βρούμε λύσεις. Επειδή δε καλό θα είναι να προτείνουμε και λύσεις, θα μπορούσαν πχ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ οι αρχηγοί να βρουν μια μίνιμουμ συναινετική γραμμή, να εξασφαλιστεί η αποσόβηση της χρεωκοπίας με την χορήγηση της δόσης και ΜΕΤΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ να προκαλέσουμε επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Προϋποθέσεις: να αποσυρθεί ο "λίγος" ΓΑΠ και να τσακιστεί άμεσα ο Παπακωνσταντίνου. Οχι εκλογές που δεν θα οδηγήσουν πουθενά. Είναιι μια ήρεμη και ρεαλιστική προσέγγιση. Τα σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή, δεν μου ακούγονται καλά. Κι σιγά μπας και ορθοποδήσουμε σε λίγα χρόνια... Είπαμε: ξεχνάνε μερικοί οτι μετά τα Οικονομικά καραδοκούν και τα Εθνικά...

Αλλά αυτά τα "ενωμένοι" ακούγονται σαν ανέκδοτο στην Ελλάδα... Κατά τα άλλα, όλοι είναι πατριώτες. Μα ο πατριωτισμός είναι η ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ ενάντια ΣΤΟΝ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟ. Κι εδω είναι Ελλάδα, δεν είναι παίξε-γέλασε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου