Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

To parking στην Κάτω Αγορά

Η "Κάτω Αγορά" πρόσφατα γκρεμίστηκε. Επειδή μένω αλλά και εργάζομαι δίπλα στο "πάρκινγκ" που δημιουργήθηκε, το τι βλέπουν τα μάτια μου δεν περιγράφεται! Απελπισμένοι οδηγοί μπάινουν στον χώρο, ψάχνουν να βρούν και τραβούν τα βασανα της ζωής τους για να ξαναβγούν. Ανάγωγοι, παρκάρουν ανορθόδοξα και προκαλούν την μήνιν των άλλων.... Γίνεται κυριολεκτικά της τρελλής.

Είναι ξεκάθαρο πως το κέντρο της πόλης διψά για χώρους στάθμευσης (ΧΣ). Επαναλαμβάνω την πρότασή μου μπας και με διαβάσει ο Δήμαρχος ο Γιάννης Σμυρνιώτης. Το ιδανικό θα ήταν ο συνδυασμός υπόγειου ΧΣ και αλσύλιου. Εαν ο αριθμός των αυτοκινήτων που θα χωρά είναι μικρός, ας γίνει και ας είναι και ακριβό το εισητήριο. Εαν δεν υπάρχουν τόσα λεφτά να γίνει ΤΩΡΑ, ας βάλει ένα υπάλληλο ο δήμαρχος και αφού διαγραμμίσει τον χώρο, να το οργανώσει με ένα μικρό αντίτιμο, πχ 1 ευρώ/ώρα. Ας κρατηθεί έτσι ένα και δύο και τρία χρόνια, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ τα λεφτά, (όχι βέβαια μόνο απο τα εισητήρια). Κι όταν είναι έτοιμοι ας κάνουν κάτι που θα μείνει και θα προσφέρει και στους οδηγούς και στους πεζούς αλλά και στους επισκέπτες...

Δεν ξέρω επίσης πόσο εύκολο είναι με αντλίες να αξιοποιηθεί το νερό που υπάρχει απο κάτω. Μπορεί με αντλίες να παροχετεύεται και να χρησιμοποιείται για το πότισμα των δένδρων και του πράσινου. 
Ολα αυτά θέλουν να κάτσουν ΑΜΕΣΑ στο γραφείο τους οι υπεύθυνοι μηχανικοί και να το σχεδιάσουν. Να πάρουν προσφορές, να δούν το κόστος και να αποφασίσουν.

Οσο για το οργανωμένο ΧΣ θα μπορούσε με λίγη θέληση να γίνει κι από αύριο κιόλας. 
Γλυτώσαμε απο τη βρώμα της αγοράς και πέσαμε στο άναρχο χάλι που βλέπουμε σήμερα. Χώρια τα λεφτά που χάνει ο Δήμος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου