Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

23 Φεβ 2011: Εντυπώσεις από τις πορείες στην Τρίπολη

Σήμερα ήταν ημέρα γενικής απεργίας στην Ελλάδα. Οι Ελληνες διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην κατοχή της χώρας μας απο την τρόικα ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ και τους απάνθρωπους όρους δανεισμού που έχει επιβάλλει και βέβαια, ενάντια στην κυβέρνηση που με περισσή ψυχρότητα εκτελεί τις διαταγές του Μνημονίου.
Θεωρώντας ότι ο αγώνας αφορά το ΣΥΝΟΛΟ του Ελληνικού λαού και δεν είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ υπόθεση κανενός κόμματος, αποφάσισα να λάβω μέρος στις κινητοποιήσεις. Ο ΙΣ Αρκαδίας, σε αντίθεση με τον Οδοντιατρικό, δεν συμμετείχε στην απεργία, διότι ο ΠΙΣ δεν είχε στείλει φιρμάνι (ΓΙΑΤΙ;). Ετσι δεν είχα “στέγη” και κατά τις 10.30 βγήκα να κάνω “ανίχνευση”. ΜΟΝΟΣ. Δυο-τρεις φίλοι με τους οποίους επικοινώνησα, άλλοι αδιάφοροι και άλλοι απασχολημένοι με τον αγώνα της επιβίωσης, δεν ήρθαν.
Περνώ απο την Πλ. Πετρινού. Συγκέντρωση του ΚΚΕ. Η πάγια τακτική του ΚΚΕ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, απαιτεί απο τον λαό να “πυκνώσει” τις τάξεις του. Το να πυκνώσει το ΚΚΕ τις τάξεις του Λαού, είναι αδιανόητο γι αυτούς! Επεσα σε μία ομιλήτρια που εκείνη τη στιγμή έκανε αναφορές στον …Δημοκρατικό Στρατό. Απομακρύνθηκα γρήγορα από το μίζερο αυτό θέαμα.
Στο δρόμο βλέπω γνωστούς να κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση, αυτή του ….πεζόδρομου και των φραπεδοπωλείων. “Τα κλείσαμε” μου λένε “τα μαγαζιά μας” και πάμε για …καφέ”!!! Τόση αγωνιστικότητα. Απο την άλλη, σκέφτηκα, ΜΕ ΠΟΙΟΝ μαζί να διαδηλώσουν; Με το ΚΚΕ που χάνει το δίκιο του; ή με το δεκανίκι της Νέας Τάξης, τον ΣΥΡΙΖΑ;
Φτάνω στην Κεντρική Πλατεία και με χαρά βλέπω κόσμο πολύ. Μιλούσε ο φίλος και συνάδελφος Κώστας Ζαχαριάς. Οι διοργανωτές ήταν ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ. Οι παλιοί συναισθηματικοί δεσμοί μου με το ΚΚΕ εσωτ. με κράτησαν εκεί. Ηταν βέβαια και κάμποσοι γνωστοί μου που τους εκτιμώ. Ομως δεν ήταν μόνο ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ή εργάτες. Είδα εμπόρους, δεξιούς, Πασόκους, γιατρούς (3 ήμασταν, μη φαντάζεστε τίποτα φοβερά νούμερα!), μηχανικούς, κανα 2 δασκάλους. Εν πάσει περιπτώσει υπήρχε …ποικιλλία και ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ. Θεωρώντας ότι αυτή τη στιγμή ο αγώνας είναι ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ και ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ ΤΑΞΙΚΟΣ, ΑΦΟΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ του πληθυσμού, άρχισα να ενθουσιάζομαι και αποφάσισα να μείνω μαζί με το πλήθος και να συμμετάσχω στην πορεία την οποία και θεωρώ ΑΡΧΙΚΑ πετυχημένη, ΚΑΤΕΛΗΞΕ όμως αποτυχημένη. Ξεκίνησε πολύ πλήθος και στο τέλος έμεινε μια χούφτα  κόσμος μπροστά απο την περιφέρεια.
ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ “σκόρπισε” τελικά;
Θα αναφέρω τι μου έκανε εντύπωση και θα εννοήσετε πολλά:
1. Η διασπαστική “τ’ είχες Γιάννη, τ’ είχα πάντα” τακτική του ΚΚΕ, χώρισε το λαό σε 2 κομμάτια.

2.  ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑ των εκπαιδευτικών (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων). Ας δεχτώ ότι οι άνω των –αντα αγωνίζονται να επιβιώσουν, να σπουδάσουν τα παιδιά τους, να πληρώσουν τα δάνειά τους κλπ και δεν εχουν περιθώριο να χάσουν ούτε ένα μεροκάματο. Το “δόγμα του ΣΟΚ” λειτούργησε καλά στην περίπτωσή τους. Οι ΝΕΑΡΟΙ όμως δάσκαλοι και καθηγητές ΠΟΥ ΗΣΑΝ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ; ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΜΑΥΡΟ; Δεν είναι δυνατόν στο παρελθόν να κλείνουν τα σχολεία για 50€ αύξηση και σήμερα που μας ρίχνουν στο γκρεμό να απουσιάζουν. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει νάναι μπροστάρηδες στον αγώνα αυτό. Κρίνετέ το.

3. Ανοίγω ένα μεγάλο κεφάλαιο: ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ. Τα συνθήματα ταξικά και μόνο. Η λέξη ΠΑΤΡΙΔΑ και ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ πουθενά.. Η αριστερά θα πρέπει να απενοχοποιήσει αυτές τις ΙΕΡΕΣ λέξεις. Να συνειδητοποιήσει ότι άλλο είναι ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ και ΑΛΛΟ ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ. Οταν και αν γίνει αυτό, τότε θα μιλάμε για πραγματικά μεγαλειώδη κινήματα. Η αριστερά με την αγωνιστικότητα που την διακρίνει θα μπορούσε τότε να ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙ όλο τον ελληνικό λαό και αδελφωμένοι όλοι μαζί να κάνουμε θαύματα. Θυμήθηκα τον πατέρα μου που γεμάτος ΑΓΝΟ πατριωτισμό πολέμησε με τον ΕΛΑΣ. Ηταν τότε που η λέξη πατρίδα ήταν ψωμοτύρι στις ομιλίες του Αρη και η αριστερά δεν ντρεπόταν να την φωνάζει (άσχετα αν οι προδοτικές ηγεσίες των Ζαχαριάδηδων οδήγησαν τα πράγματα εκεί που τα οδήγησαν). Το μεγαλείο της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στους Γερμανούς ναζίστες ήταν αποτέλεσμα της ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ που έκαιγε τα στήθη ΟΛΩΝ των Ελλήνων, αριστερών και μή). Θα μου πείτε ο αγώνας είναι ταξικός, ενάντια στο Κεφάλαιο και τους μεγαλοκαρχαρίες. Ναι, αλλά αυτή τη ΣΤΙΓΜΗ προέχει η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της πατρίδας μας από τον ξένο ζυγό. Τα άλλα, έπονται. ΑΡΑ, ΤΩΡΑ, πως θα μπορέσουμε να ξεσηκώσουμε το λαό ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ενάντια στην ΚΑΤΟΧΗ αν δεν βρούμε μια ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ; Νομίζω ότι η απάντηση είναι σαφής: να σηκώσουμε με περηφάνια την Ελληνική σημαία και απο δίπλα τις κομματικές. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Αλγεινή εντύπωση μου έκανε και το εξής: Ακολουθούσα μια ομάδα νεαρών που απο μίλια μακριά φαίνονταν ότι ανήκαν σε κάποιο απο τα πολλά αριστερίζοντα γκρουπούσκουλα του ΣΥΡΙΖΑ που τόσο κακό έχουν κάνει στο αριστερό κίνημα. Στη Φωτάκου σε ένα τοίχο, ήταν κολημμένο ενα σηματάκι της “ΣΠΙΘΑΣ” με την Ελληνική σημαία. Ε λοιπόν, ενας νεαρός την ξεκόλλησε και την πέταξε!! Ανευ περαιτέρω σχολίων αυτό.

4. Αλλο θέμα: υπήρχαν 3-4 μεγάλα πανώ. ΔΥΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ζητούσαν “ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ” ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Αυτά λοιπόν τα βλέπει ο κόσμος και αγριεύει. Αν είναι δυνατόν! Τη στιγμή που ο Ελληνας βλέπει εφιάλτες και στο ξύπνιο του, πεινάει, υποφέρει, απολύεται, κλείνει τα μαγαζιά του, ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ να ασχολούμαστε με τους λαθρομετανάστες; ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! Πως περιμένετε ο άνθρωπος που οι αλλοδαποί του έχουν κλέψει το μεροκάματο, που τον έχουν δείρει, τον έχουν βιάσει, έχουν διαλύσει το εργατικό κίνημα, να τους δει με κατανόηση; Γιατί δε μένουν στην πατρίδα τους να ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ενάντια στην φτώχεια και την καταπίεση των αφεντικών τους; Οι μετανάστες είναι ΘΥΜΑΤΑ κι αυτοί της Νέας Τάξης πραγμάτων, (τους χρησιμοποιεί για την διάλυση εθνικών και κοινωνικών ιστών), σαν τέτοιους θα πρέπει να τους δούμε, ναι, ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΚΕΙ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. Πάρτε το χαμπάρι επιτέλους. Δεν πρέπει νάναι ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ η ενασχόληση με τους Πακιστανούς, τους  Αλβανούς και τους ομοφυλόφιλους (παλι καλά που δεν είδα και πανώ για τα δικαιώματα των gay!).

5. Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΠΟΥΣΑ. ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΓΕΜΑΤΑ. Οταν σε μια χώρα η νεολαία ΚΟΙΜΑΤΑΙ, και ασχολείται με την ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ του ΜΑΡΙΝΑΚΗ και του ΣΙΣΕ, τότε πλέον δεν έχουμε καμμιά ελπίδα!

Τέλος να πώ με την ευκαιρία και κάτι για το σινάφι μου. Οι Ελληνες ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ γιατροί θα πρέπει να ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΝ. Ειμαστε πολλοί θέλω να πιστεύω που δεν έχουμε σχέση με τους ΚΥΡΙΩΣ υπεύθυνους της κατάντιας της υγείας. ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ με τους μεγαλοκαθηγητάδες και τους φακελάκηδες μεγαλοδιευθυντάδες. Φίλοι πατριώτες: Μη πέφτετε στην παγίδα της  διχαστικής πολιτικής της κυβέρνησης. ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ που αρχίζει. ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ. ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου