Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Εκκληση προς τη Μητρόπολη

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα ότι η διοικούσα επιτροπή του Μοναστηριού μας, έκανε αγωγή σε βάρος της εφημερίδας ΝΕΣΤΑΝΗ, και των συντακτών της Νίκου Λιάπη και Αλέκου Παπαγιάννη. Ούτε λίγο, ούτε πολύ ζητάνε 300.000 ευρώ με την αγωγή τους, η οποία όμως δεν ξέρω τι ακριβώς λέει.

Νοιώθω μεγάλη στεναχώρια, βλέποντας να γίνεται αγωγή στο πνευματικό τέκνο του πατέρα μου, την εφημερίδα ΝΕΣΤΑΝΗ. Επίσης στεναχώρια όταν βλέπω να μηνύονται άνθρωποι καθόλου πλούσιοι, ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΥΤΗ ΕΠΟΧΗ, διότι υπερασπίστηκαν με πάθος και με ΑΛΗΘΕΙΕΣ το χωριό τους, το μοναστήρι τους, το νερό τους.

Θεωρώ ότι είναι μια απερίσκεπτη ενέργεια των ιερέων που σε αυτή την εποχή ειδικά, ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙ στο ποίμνιο και το απομακρύνει από την Ορθοδοξία μας (ο λαός πάντα έχει την τάση να συγχέει τα λάθη των λειτουργών με την ίδια την ορθοδοξία)

ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι μάλλον παρασύρθηκε ο γνωστός μου και συγκάτοικος στην πολυκατοικία δικηγόρος της Μητρόπολης αλλά και ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος.

Δεν θα τοποθετηθώ επί της ουσίας, είναι άλλωστε γνωστό ότι έχω ταχθεί με το μέρος του χωριού μου και θεωρώ ότι η Εκκλησία θα πρέπει να απέχει από τέτοιες πράξεις και ενέργειες.

Ομως, είναι αδύνατον άγιε Δέσποτα, σήμερα που το ποίμνιο υποφέρει από τη λαίλαπα του ΔΝΤ, να έχει και την Εκκλησία απέναντί του! Σήμερα που ο λαός ΔΙΨΑΕΙ για συμπαράσταση από τους πνευματικούς του ηγέτες, που αποζητάει την βοήθειά τους, που θέλει την αρωγή τους μήπως και αναπαυθεί λίγο, που τρέχει πονεμένος σε γέροντες στο Αγιο Ορος να βρεί λύσεις στα προβλήματά του, ΝΑ βρίσκει τους ΔΙΚΟΥΣ του λειτουργούς ΑΠΕΝΑΝΤΙ!!!

Είμαι σίγουρος Δέσποτα ότι κατά βάθος έχετε μετανοιώσει που ενεπλάκητε σε τέτοια ταπεινά για την πνευματικότητά πράγματα. Δώστε άμεσα μια λύση! Ούτως ή άλλως, βλέπω ότι τα πράγματα βαίνουν προς εκτόνωση (εκτός αν κάνω λάθος!)

ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ -όπως η θρησκεία μας το διδάσκει- και ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ αύριο κιόλας τη μήνυση αυτή που αποτελεί όνειδος για την εκκλησία ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΠΡΑΞΑΝ ή ΕΓΡΑΨΑΝ οι μηνυθέντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου