Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Internet στη Νεστάνη (πάλι)


Το αίσχος συνεχίζεται... ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ, το απόλυτο σκοτάδι. Τελικά, μέσα στην απελπισία μου, αποφάσισα να χαραμίσω άλλα 20€ τον μήνα για να μπορέσω να έχω μια στοιχειώδη πρόσβαση στο internet, όταν πηγαίνω στο (υποβαθμισμένο) χωριό μας.
ΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΒΡΗΚΑ; Θα σας πω...

Κατ' αρχάς το δορυφορικό internet αποκλείστηκε, διότι είναι πανάκριβο και δεν συμφέρει ακόμα να το χρησιμοποείς ούτε κι αν είσαι "μέσα" όλο το 24ωρο.. Μια λύση λοιπόν πρόβαλλε: ΠΡΟΣΒΑΣΗ μέσω του 3G δικτύου της κινητής τηλεφωνίας. Και δείτε τι γίνεται! Ο "γίγας" ΟΤΕ δεν έχει 3Gκάλυψη στη Νεστάνη! Δεν φτάνει που δεν μπορεί να σκάψει 13 χιλιόμετρα και να δώσει internet στην περιοχή, δεν μπορεί να στήσει και μια κεραία της προκοπής!

Στράφηκα λοιπόν στην Tellas. Ο πολύ ευγενικός Γιώργος στο κατάστημα της WIND μου έδωσε μια SIM card και διαπίστωσα ότι η WIND έχει "καμπάνα" σήμα 3G στη Νεστάνη! Αρα με ένα USB stick θα μποτούσα να έχω πρόσβαση! Στη Νεστάνη βρίσκομαι τα Σαβ/κα, τις γιορτές και αρκετά το καλοκαίρι. Αγόρασα λοιπόν ένα πρόγραμμα, το ADSM CLOCK 30, με το οποίο μπορώ να μπαίνω στο δίκτυο 30 ώρες τον μήνα με ταχύτητες που μπορεί να φτάσουν το 1,2Mbit. Οταν το δοκίμασα διαπίστωσα τα εξής:

1. Το 3G είναι ασταθές. Ενα μέτρο πιο πέρα, μπορεί να υπάρχει καλύτερο σήμα (μέσα στο σπίτι εννοώ, διότι στο μπαλκόνι είναι "καμπάνα"). Σέρφαρα αξιοπρεπώς, έκανα update στα Windows χωρίς πρόβλημα! Και βέβαια, σερφάρεις στο σπίτι, στο μπαλκόνι, στο ...χωράφι!
2. Για να δείς βίντεο όμως, καλύτερα ξεχάστε το. Αυτό βέβαια δεν είναι πρόβλημα για έναν επισκέπτη..
3. Ετσι με το laptop και το USB stick, έχω πρόσβαση από παντού! Διακοπές, ταξίδια, Αγιο Ορος, αρκεί βέβαια να υπάρχει 3G κάλυψη! Μεγάλη υπόθεση!
4. Υπάρχει και σύνδεση με απεριόριστο χρόνο, κατέβασμα μέχρι 40 GB / μήνα και κόστος 50€ το μήνα, αλλά ο καθένας μπορεί να βρεί κάτι ανάλογο με τις ανάγκες του (και το πορτοοφόλι του)
5. Οι σχετικά χαμηλές αυτές ταχύτητες (είπα ότι έφτασα το 1,2 Mbit), ισχύουν για την Νεστάνη και την Τρίπολη. Στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, φτάνουν (λένε) τα 7MBit!!!
Αυτό θα το δώ όταν το Σάββατο πάω στην Αθήνα σε ένα συνέδριο με το laptop μου και το στικάκι.. Και θα σας ενημερώσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου