Τρίτη 21 Απριλίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ

Διαβάζω στα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ της 5 Απριλίου 2009:



Η διαμάχη για τα κτήματα και το νερό, καλά κρατεί...
ΟΠΩΣ όλα δείχνουν η δικαστική διαμάχη του Δήμου Μαντινείας και της επιτροπής που διαχειρίζεται τη Μονή Γοργοεπηκόου δεν θα τελειώσει γρήγορα. Πριν δυο εβδομάδες βρέθηκαν στον ανακριτή ο δήμαρχος Μαντινείας Γιώργος Τσαγγούρης και ο πρόεδρος της επιτροπής της μονής π. Γιάννης Σουρλίγκας. Δεν θέλησαν συνέχεια να κάνουν δηλώσεις «μη θέλοντας να ρίξουν λάδι στη φωτιά», όπως είπαν.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ (ΣΗΜ: δηλ. της Mητρόπολης…)

«Αλλοίωση στοιχείων και ύποπτη συναλλαγή...»
Για «αλλοίωση στοιχείων, η οποία υποδηλώνει την ύπαρξη υπόγειων και παράνομων συναλλαγών μεταξύ της υπηρεσίας σας και του Δήμου Μαντινείας, προκειμένου να καλυφθεί ή τουλάχιστον να νομιμοποιηθεί εκ των υστέρων μία παράνομη ενέργεια, η οποία στρέφεται σαφώς εναντίον της μονής». Το έγγραφο - επιστολή της Επιτροπής Διοίκησης της Ιεράς Μο-νής Γοργοεπηκόου φέρει ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου και υπογράφεται από τον πρόεδρο της Επιτροπής π. Ιωάννη Σουρλίγκα.
Επιπλέον η επιστολή κοινοποιείται στο υπουργείο Εσωτερικών, το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τη Νομαρχία Αρκαδίας. Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Αρκαδίας είναι ο αποδέκτης αυτής της καταγγελίας, της Διοικούσας Επιτροπής της Μονής η οποία κατηγορείται «για την αυθαίρετη και παράνομη επέμβαση του Δήμου Μαντινείας, όπως τότε υποπτευόμασταν και όπως εκ των υστέρων αποδείχτηκε, εις την υπ' αριθμόν 62 επαρχιακή οδό προς την Καρυά Αργολίδας.» σύμφωνα με την επιστολή της.
Και συνεχίζει:« Η ανωτέρω παρέμβαση συνίστατο σε εκτεταμένες τομές στο οδόστρωμα με σκοπό την εγκατάσταση αγωγού προς υφαρπαγή του ύδατος της μονής και διοχέτευση αυτού προς άγνωστη κατεύθυνση» Η επιστολή αναλίσκεται στην παράθεση στοιχείων σύμφωνα με τα οποία υπαινίσσεται την αλλοίωση στοιχείων.

«ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ΥΠΟΠΤΟΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ...»
Για να καταλήξει:« Κατόπιν τούτου ευλόγως διερωτώμεθα, πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει τούτο; Πώς είναι ουνατόν έγγραφο με προγενεστέρα ημερομηνία άλλου να έχει μεταγενέστερο αριθμό πρωτοκόλλου; Δεν υποκρύπτει τούτο ύποπτον συναλλαγή; Επίσης εις την ημερομηνίαν της αδείας προς το δήμο υπάρχει εμφανής παρέμβαση διά χειρός. Ποιος ο λόγος της ως άνω παρέμβασης; Επισημαίνουμε τα ανωτέρω και λυπούμεθα βαθύτατα διά τα γενόμενα, γνωστοποιούμε δε ότι θα διεκδικήσουμε προς πάσα κατεύθυνση τα νόμιμα δικαιώματα της μονής, τα οποία άλλωστε εκ της ιδιότητος ημών είμεθα υποχρεωμένοι να διαφυλάξωμεν".

3 σχόλια:

  1. Δεν εχομεν κανει τιποτα να αξιοποιησωμεν το νερο. Εχουν περασει πολλα χρονια και το νερο χυνεται στην θαλασσα ανεκμεταλευτο.

    Η Νεστανη διψαει. Τα νησια διψουν. Πολλες περιοχες της Ελλαδος διψουν. Η κορινθια διψασε το 2008 και τα αμπελια ξεραθηκαν και το νερο χυθηκε στη θαλασσα λιγα χιλιομετρα πιο περα.

    Τωρα Η διψασμενη Αραβια ζηταει το τοσα χρονια ανεκμεταλευτο νερο. Προσφερει ’ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ’.
    Εμεις δεν θελομεν πετρελαιο. Θελομεν το νερο να μεινη στο μερος οπου το εστειλε ο Θεος.

    Συνιστω στον δημαρχο να πορευθη μαζι με τους κορινθιους, τους αργειους και τους λοιπους γυρω απο την Νεστανη διψασμενους και να στειλη το νερο εκει. Το νερο της Νεστανης δεν πρεπει να χυνεται στην θαλασσα ανεκμεταλευτο.

    Τωρα, οι ρασοφοροι, οφειλουν να γνωριζουν οτι οι τουρκοι ησαν κατακτηται και ειχαν δια της βιας θεσει στην κατοχητους τα εδαφη της ερατεινης μαντεινιας. Η ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗθΙΚΟΣ . Οι κλεπταποδεκται οφειλουν να τιμωρηθουν η να παρατιθουν.

    Οι κατοικοι της Νεστανης και της γυρω περιοχης οφειλουν να παυσουν να συλλειτουργουν με τους κλεπταποδεκτες καθε κυριακη και να θυμηθουν τα λογια του Γερου του Μωρια. Φωτια και τσεκουρι στους προσκυνημενους. ΟΙ προσκυνημενοι της εποχης ηταν δυο. Οι τουρκοι και οι ρασοφοροι. οι ραγιαδες ησαν οι προσκυνουντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν τα μανιτάρια φυτρώνουν τα διόδια στον δρόμο για την Καλαμάτα.
    Παρόλο που ο δρόμος είναι υπό κατασκευή....
    Πριν λίγους μήνες πλήρωνες στα διόδια του Σπαθοβουνίου 2.80 ευρώ πηγαίνοντας
    για Τρίπολη και έφτανες χωρίς άλλα έξοδα .
    Μετά μπήκαν διόδια και στην Νεστάνη μισά μισά με το Σπαθοβούνι
    δηλ.140 και 1.30 ευρώ δηλαδή πλήρωνες και στα δύο διόδια.
    Με μαγικά διπλασιάστηκαν σχεδόν με κόστος 2.40 και 2.30 ευρώ.
    Ακόμα και εάν δεν κάνεις χρήση του αυτοκινητόδρομου και θέλεις να πας για αρχαία Ολυμπία πρέπει να πληρώσεις και να στρίψεις μετα απο 200 μέτρα.
    Αίσχος δηλαδή!!
    Επίσης θέλω να καταγγείλω οτι οι υπεύθυνη εταιρία του αυτοκινητόδρομου έκλεισε με μπαριέρα εναν μικρo και δύσκολο χωματόδρομου που οδηγούσε μετά την σήραγγα του Αρτεμισίου εκτός του αυτοκινητόδρομου δίνοντας εξοδο σε αυτούς που ήθελαν να κατευθυνθούν προς Βυτίνα -Αρχαία Ολυμπία χωρίς διόδια.
    Κουμάντο στον τόπο μας κάνουν αυτοί τελικά ;
    http://arkaspm.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή